.:: Halasthermal Kft. ::. Csoportos gazdatájékoztató

 

 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászának (Soltész Gergely) ügyfélfogadási helyét is biztosító könyvtárunk adott helyet a 2015.10.26. napján megtartott csoportos gazdatájékoztatónak. A gazdatársadalom minnél szélesebb körű tájékoztatását célzó rendezvény aktuális témákban ad eligazdodást, melyek a jelen rendezvényhez kapcsolódóan az alábbiak voltak:

 

- Tájékoztatás a 2016-2020 időszakra szóló AKG program pályázati feltételeiről, előírásairól a tematikus előíráscsoportok áttekintésén keresztül

- Összefoglaló az ökológiai gazdálkodások elindítását, fejlesztését célzó pályázati lehetőségekről

- Napi aktualitások (adategyeztetések, EK alaptámogatás és zöldítési kifizetések, állami földterületek értékesítése, nitrát adatszolgáltatás, stb.)

 

A tematikusan szervezett gazdatájékoztató események kiegészülve a könyvtárunk által biztosított szakkönyvi háttérrel szolgálhatja az EU-s előírásoknak megfleleő, termelékeny, a környezeti szempontokat szem előtt tartó gazdálkodás alapjait.

 

Üdvözlettel:

 

Soltész Gergely

falugazdász

30/288-3815

2015:11:13


 Falunap 2015.

 

(A falunapon készült képeinket itt tekinthetik meg.)

2015:09:21


 

2015:09:17


 

2015:09:14


 

 

 

Gazdag program, különleges élmények, új barátságok, szerelmek.

 

 

 

Zánkán táboroztak a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda diákjai.

 

 

 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a Nemzeti Táboroztatás keretében az idén is meghirdette az Erzsébet-tábor pályázatot, melyre a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2015-ben is sikeresen pályázott.

Az „IGAZOLT HIÁNYZÁS” névre keresztelt táborban az iskola diákjai közül 13 harkakötönyi és 7 kömpöci tanuló vett részt. Közülük sokan már második, harmadik alkalommal voltak az Erzsébet táborban. Volt azonban olyan kisdiák is, aki most látta először a Balatont.

Az augusztus 16- 21-ig tartó üdülés teljes ellátást biztosított a gyerekeknek, ami szállást, napi ötszöri étkezést és gazdag programot jelentett. Mindezért fejenként 2000 Ft-ot kellett fizetni.

A 20 fős csoport kísérői Csanádi Mihályné Éva és Horváth Tiborné Anica tanárok voltak. Velük, illetve a táborban résztvevő diákok közül Papdi Zsolttal, Vágvölgyi Bettina Mercédesszel, Vargha Csillával és Sipos-Szabó Dáviddal beszélgettem.

 

 

Cs.K.: Mit nyújtott ez a tábor?Miért volt érdemes ide jelentkezni a gyerekeknek?

 

Horváth Tiborné: A táborban minden nap több program közül lehetett választani. Ebben volt sportolás, atlétikai vetélkedő, kézműves foglalkozás, kaland park, Ki-Mit-Tud, táncház és fürdés is. Úgy alakítottuk a napi programjainkat, hogy délelőttönként mentünk a foglalkozásokra, délután pedig strandoltunk. Szerencsére jó idő volt egész héten.

Csanádi Mihályné: Ez a zánkai tábor összesen 2000 fős volt, tehát a gyerekeknek a programokon kívül volt alkalmuk az ismerkedésre is. Ráadásul határon túli magyar gyerekek is voltak, Erdélyből és Felvidékről, így más kultúrákkal is megismerkedhettek.

 

 

Cs.K.:Ti már 3. alkalommal pályáztatok és nyertetek. Az idei évben mi jelentette a legnagyobb kihívást?

 

Cs.M.:Talán az, hogy a gyerekek érdeklődését felkeltsük a különböző programok iránt. Nehéz volt rábeszélni őket, de amikor már ott voltak, tetszett nekik mindegyik foglalkozás és játék. Ennek bizonyítéka, hogy a 12 éven felüliek versenyén az atlétikai váltó versenyen 3.,a 4X100 m-es váltón az 1., a célba dobó versenyen szintén az 1.helyezést érték el gyerekeink.

Horváth Tiborné: Az sem volt egyszerű, hogy a 22 órai takarodót be tudjuk tartani. Aki volt már táborban az tudja, hogy a gyerekeket nem könnyű ágyba parancsolni.

Csanádi Mihályné: Egyébként a táborvezetők minket is szigorúan ellenőriztek, hogy a takarodót betartjuk-e. Ezen felül többek közt ellenőrizték, hogy az étkezéseknél betartjuk-e a csoportnak kiírt időpontot, ugyanis minden csoport adott időpontra mehetett enni. A tábor területén és ideje alatt tilos volt a dohányzás és az italfogyasztás is. Ez a kísérőtanárokra is vonatkozott.

Papdi Zsolt: Én már harmadik alkalommal vagyok itt, és nagyon jól éreztem magam most is. Jók voltak a programok, de azért volt olyan játék, ami nekem nehéz volt. Viszont jó volt, hogy a strandon ingyen csúszdázhattunk. A kaja is jó volt, de volt egy savanyú leves, amit én nem szerettem. Lehetett barátkozni is, és szerelmek is szövődtek.

 

 

Cs.K.:Tényleg?

 

Papdi Zsolt: Ühüm, de nem mondjuk meg, hogy kivel!

Vágvölgyi Bettina Mercédesz: Én másodszor mentem ebbe a táborba és tényleg jó volt. Tetszettek nekem is a programok és volt egy 13 állomásból álló kaland park is. Nagyon sok gyerek volt, lehetett ismerkedni is, főleg a strandon.

 Vargha Csilla: Én is harmadszor voltam az Erzsébet táborban. Szerintem is minden jó volt, a kaja is, de egyszer, gondolom a zöldborsó főzeléktől megfájdult a hasam.

Sipos-Szabó Dávid: Én először voltam Erzsébet táborban. Nekem elsősorban a strand tetszett, a kötélpálya és a programok. Volt mozi is, de arra sokat kellett várni, úgyhogy az nem tetszett. A kaja különben jó volt, de azért itt az iskolában jobb.

Horváth Tiborné: A „kajáról” csak annyit, hogy a napi ötszöri étkezésből a déli és az esti főtt étel volt. Naponta kaptak a gyerekek gyümölcsöt, édességet, többször volt pl. puding és túrórudi is.

Csanádi Mihályné: Aki nem lakott jól, repetázhatott, de erre nem került sor, mert sokszor meg sem ették a gyerekek az ételt. Elég válogatósak voltak.

 

 

Cs.K. A gyerekek nagy lelkesedéssel meséltek a táborról, de azt is tudjuk, hogy a pedagógusoknak ez bizony kemény munka. Ilyenkor néha megfogalmazódik még az a mondat is, hogy ”Soha többet!” Kipihentétek már magatokat? Jövőre pályáztok-e?

 

Csanádi Mihályné: Csak nagyjából pihentük ki magunkat, mert ahogy hazaértünk már szinte kezdődött is a tanév. De igen, biztosan jövőre is pályázunk. A pályázat elkészítésében egyébként nagy segítségünkre volt Forgó Szabolcs, akire jövőre is számítunk. Azt gondolom, hogy 2000 Ft-ért nem sok gyerek tud táborozni a Balatonon. Szeretnénk, ha a következő évben is tudnánk ezzel segíteni a családokat, és  a harkakötönyi iskolából tudnánk feltölteni a 20 fős csoportot, nem kellene más településről kipótolni a hiányzó létszámot.

Horváth Tiborné: A táborból senki sem ment haza üres kézzel. Nem csak szép élményekkel térhettek haza a gyerekek, de mindenki kapott egy hátizsákot, sapkát, a helyszínen egy fényképezési lehetőséget, és egy Erzsébet tábori emlékkönyvet is.

 

 

szöveg: Csorvási Kata, fotó: Csanádi Mihályné, Horváth Tiborné

 

 

2015:09:10


[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12] [13] [14] [15] [16] [17] [18] [19] [20] [21] [22] [23] [24] [25] [26] [27] [28] [29] [30] [31] [32] [33] [34] [35] [36] [37] [38] [39] [40] [41] [42] [43] [44] [45] [46] [47] [48] [49] [50] [51] [52] [53] [54] [55] [56] [57] [58] [59] [60] [61] [62] [63] [64] [65] [66] [67] [68] [69] [70] [71] [72] [73] [74] [75] [76] [77] [78] [79] [80] [81] [82] [83] [84] [85] [86] [87] [88] [89]